duminică, 30 mai 2010

Cum ma pregatesc de vacanta?


Mai am o saptamana pana la vacanta, ceea ce ma face extrem de nerabdatoare. Ma bucur insa ca incep sa intru in febra pregatirilor, a gestiunii bagajelor si ma bucur chiar si de senzatia aceea ca pun lucrurile la punct inainte de concediu, la servici sau acasa.
Cu toata lipsa de modestie ma laud ca sunt extrem de priceputa si organizata la facut bagaje, si niciodata nu mi s-a intamplat sa uit ceva de care sa am o minima nevoie in vacanta mea. Poate si pentru ca imi place sa fac liste - de cumparaturi, de bagaje, tot ceea ce am nevoie.
Deci da, este un sfat pe care il dau: faceti liste de bagaje - pe sectiuni: haine, cosmetice, incaltaminte, iar acestea sa fie extrem de explicite, de genul: bikini cu fundita roz, bikini negri din satin, papucii de plaja, demachiantul X, betisoare de urechi, acetona. Ador ca in momentul cand fac bagajele sa tai de pe lista lucrurile deja adaugate si sa le ordonez frumos in bagajul meu. Este foarte adevarat si ca tot ceea ce este cosmetic sau non-haine ocupa aproape tot atata spatiu cat hainele. Asta pentru ca nu folosesc niciodata sapunul, samponul sau gelul de dus de la hotelul unde ma duc, indiferent cat de luxos este respectivul hotel. Pur si simplu folosesc numai produsele mele, pe care le folosesc si acasa, iar acest lucru tine doar de confortul pe care mi-l doresc. De asemenea, daca merg la mare sau intr-o zona cu litoral, sigur nu uit sa imi iau cearceaf sau prosop de plaja.

Foarte important, sa nu uitati de crema de protectie solara, demachiant, creme hidratante si tot ceea ce va creaza voua dependenta in materie de ingrijire si frumusete.
Desigur ca sunt adorabile si cumparaturile de dinainte de concediu, si le fac de obicei cu cateva saptamani inainte, pentru ca sunt extrem de nerabdatoare, pentru ca ma gandesc deja la concediu, iar daca achizitionez lucruri dedicate calatoriei ma face sa ma simt mai aproape de ea.
In materie de haine, imi iau cam doua tinute pentru o zi - una pentru plaja sau plimbare si una pentru cina la restaurant, adica nu neaparat eleganta dar oricum un pic mai "incomoda" pentru purtatul o zi intreaga, mers mult si prin soare, tocuri inalte, de fapt, tot ceea ce ma face pe mine sa ma simt excelent, libera, fara nicio constrangere si care ma face sa ma bucur de tot ceea ce vad nou.

Too Faced eye primer


Am crezut ca ma va dezamagi si acest produs, am constatat ca produsele extrem de populare si pe placul tutror nu prea imi priesc si sfarsesc prin a ma dezamagi.
Dar, in calitate de femeie pasionata si make up addicted am hotarat sa il incerc, desi ceea ce promitea mi se parea aproape ireal.
Ei, bine, primer-ul pentru ochi de la Too Faced este un produs senzational, nu stiu cum am putut trai pana acum fara el. (Nu pot sa nu observ cat de usor declar asta sus si tare ori de cate ori descopar vreun produs minune).
Este o baza pentru machiajul ochilor si il folosesc peste fondul de ten si dupa ce mi-am pus lentilele la ochi, dupa care continui cu ritualul obisnuit de machiaj: tus, farduri, dermatograf, mascara. Folosesc o cantitate extrem de mica, pentru ca am fost avertizata ca in cantitate mai mare are efectul exact opus. Produsul contine silicon, fapt pentru care promite o rezistenta mult mai mare pentru fardul de pleoape decat atunci cand acesta este aplicat direct pe pleoape sau peste fondul de ten. Si, ei bine, cu toata incredere declar ca asta face. Am folosit special farduri care in mod normal se strangeau in pliul pleoapei in 3 ore de la aplicare, si cred ca as fi putut sta si 2 zile cu machiajul respectiv. Nu mi-a venit sa cred. De asemenea, se mai spune, si am observat ca ofera o alta intensitate fardurilor.
Cred ca am descoperit un nou produs care creaza dependenta. Nici nu mai conteaza calitatea fardurilor, toate se transforma in Dior (am mai spus despre fardurile Dior ca sunt cele mai rezistente farduri pe care le-am intalnit). Exagerez, desigur, dar eram extrem de frustrata ca ma chinuiam cu toata silinta asupra unui machiaj desavarsit, iar in cateva ore arata de parca nu m-as fi demachiat de o saptamana; nu eram pe deplin multumita nici macar de fardurile Chanel. Desigur ca evaluez calitatea unui fard de pleoape si dupa alte criterii, insa tocmai, din moment ce mi-l achizitionam si constatam ca nu are rezistenta pe care mi-o doream eram foarte dezamagita. Tot ceea ce vreau sa spun este ca acest produs mi se pare mult mai important decat fardul de pleoape in sine.
Visam la un produs de genul acesta, dar mi se parea aproape incredibil ca poate exista. Aproape ca am descoperit apa calda. Il recomand pe deplin. Costa 58 de lei la Sephora si merita din plin fiecare ban. Are doar 11 grame, insa cum spuneam folosesc foarte foarte putin la o aplicare si cred ca o sa reziste o vreme.

sâmbătă, 22 mai 2010

Ivatherm demachiant lotiune micelara


Mi-a starnit curiozitatea extrem de tare cand am vazut articolul Camelcutzei referitor la lotiunea micelara de la Ivatherm. Am cautat ceva vreme si iata ca am gasit revista The One din luna mai care oferea acest produs la un pret intr-adevar foarte bun. Mi-a placut foarte mult review-ul Cameliei si m-a impresionat ce a scris ea despre acest produs, astfel incat am fost extrem de curioasa sa il incerc.
Si totusi m-am convins inca o data cate controverse poate starni un produs cosmetic si cat de diferit actioneaza de la un ten la altul.
Nu imi place! Este intr-adevar un demachiant foarte delicat si destul de catifelat, insa demachierea cu el este un chin. In ciuda faptului ca nu este deloc agresiv cu pielea si mai ales cu zona ochilor, nu mi se pare deloc un produs eficient. A fost cumplit de greu sa curat mascara si tusul Astor si dermatograful Revlon si chiar si fondul de ten Estee Lauder, care au intr-adevar pigmenti destul de puternici si cred ca chiar si in final tot a mai ramas o dunga negricioasa sub ochi, pe pleoapa de jos. Asta m-a enervat la culme. Produsul nu este insa deloc iritant, dar nici nu mi se pare normal sa folosesc 5 dischete demachiante care balteau pe ambele parti in lotiune pentru o simpla demachiere, e adevar in urma unui machiaj complet...Sunt curioasa cat o sa ma tina sticluta, pentru ca am de gand sa o consum pe toata, e ok, insa sub nicio forma nu imi voi achizitiona vreuna. Pana la urma e ok ca senzatie pe ten, dar nu am de gand sa imi pierd rabdarea la infinit cu dmachierea si cu toate astea sa raman cu dare de dermatograf sub pleoape de parca mi s-ar fi pigmentat pielea permanent...Practic, ca rezultat in jurul ochilor, nu este nicio diferenta intre acest produs si demachiantul de ochi de la Nivea, doar ca acesta din urma este mult mai agresiv si lasa senzatii de usturime si puternic discomfort asupra ochilor, dar finalitatea din punct de vedere al demachierii este aceeasi. Demachiantul de la Elmiplant mi se pare infinit mai bun prin prisma faptului ca este la fel de catifelat, dar mult mult mai eficient.
Ivatherm miroase intr-adevar senzational, dar din pacate nici pe post de parfum nu il pot folosi...

Update: Solutie pentru uscarea ojei de la Avon


Fiindca tot eram la capitolul Avon, scriam acum ceva vreme despre solutia Quick dry for nails. Am constatat insa ca cei de la Avon au scos aceasta solutie din gama lor de produse si au inlocuit-o cu varianta spray.
Ca si compozitie cred ca este la fel (cel putin are acelasi miros), iar daca despre varianta cu pipeta spuneam ca este extraordinara, spray-ul mi se pare si mai grozav, pentru ca are suprafata de raspandire mai mare, iar recipientul este mult mai mare (50 ml fata de 5 ml), ma astept sa tina si mai mult. Deci, mi-am creat o noua dependenta (de fapt am transformat-o).

Crema de zi Avon Solutions Total Radiance


Nu ma dau in vant absolut deloc dupa produsele de la Avon. Fardurile de pleoape mi se par ok si atat: culori fara consistenta perfecta, deloc intense, insa fardurile rezista destul de bine pe pleoape, nu se strang intre pliurile pleoapei. Mai imi plac cremele de maini si cam atat. Cremele sau solutiile pentru ten de la Avon (nu mai spun sampoanele) nu au insa niciun efect, ca si cand nu ar fi existat.
Cu toate acestea m-am decis sa incerc crema de zi Total Radiance, pentru varste 20+, insa din unicul motiv ca imi doream o crema de zi pe care sa o folosesc pe sub fondul de ten. La crema mea de terapie (hidratare) nu renunt in niciun caz, nu intentionez sa o schimb, dar aceasta este pentru seara, pentru dupa demachiere.
Consecventa parerii mele despre produsele Avon de ingrijire, crema Total Radiance nu face nimic din ceea ce promite. In niciun caz nu ofera luminozitate tenului, nici cu 1%. Dar cum ideile preconcepute de cele mai multe ori nu ma inseala, nici de data aceasta nu imi pusesem sperantele in acest efect al cremei.
Pentru ceea ce aveam eu nevoie pot sa spun ca este excelenta. Are o textura destul de "groasa" este aproape ca o vaselina, si este intr-adevar placut de grasa. Partea si mai grozava este ca cu toate acestea intra in piele rapid, iar tenul meu ramane catifelat si mat in cel mai scurt timp. In 3 minute de la aplicarea ei pot aplica fondul de ten Max Cover de la Estee Lauder, care intr-adevar necesita aplicarea unei creme bune pentru nivelarea tenului, in prealabil.
Deci, per total (dar nu radiance) sunt multumita de alegere. Se impaca bine cu fondul meu de ten preferat si asta este cel mai important. Pentru cele care tin la existenta unui factor de protectie, aceasta crema are SPF 15, insa nu va puneti baza in efectul iluminator. Eu, atata timp cat nu imi irita fata, nu imi produce "bube", o voi utiliza in continuare pe post secundar.

luni, 17 mai 2010

Crema pentru protectie solara La Roche Posay Anthelios


Mai am exact trei saptamani pana la vacanta si aproape ca incep sa numar orele...Tocmai pentru a simti pulsul pregatirilor pentru concediu, m-am hotarat ca saptamana aceasta sa fac shopping de vacanta. Bineinteles ca pe lista sta si crema de protectie solara. Voi avea un concediu in care voi umbla mult, prin soare dogoritor, iar crema de protectie solara este un must, desi timpul petrecut efectiv la plaja cred ca va fi destul de redus, nu asta mi-am propus pentru anul acesta.
De obicei, pana acum ceva vreme, nu foloseam crema pentru protectie solara pentru ca nu ma bronzam deloc. Am tipul de piele mediteranean si ma bronzez destul de greu, nu prea ma ard. Nu are rost sa povestesc cum am reusit sa ma imprietenesc cu cremele pentru protectie solara (oricum nimic violent, de genul unei insolatii, ci doar arsuri), insa am inceput sa folosesc La Roche Posay Anthelios, crema cu factor de protectie 20. Am ales aceasta crema cu ochii inchisi datorita increderii si fidelitatii pe care o aveam fata de produsele La Roche. Oricum la momentul respectiv am cumparat-o mai mult pentru iubitul meu. El nu concepea statul la plaja fara cate o tona de crema aplicata din 2 in 2 ore, si adevarul e ca ar fi avut si probleme urate datorita arsurilor solare, iar avantajul meu era sa mai venim si a doua zi la plaja.

Am folosit-o si eu, si da, asa cum era previzibil nu m-am bronzat. Pentru concediul de anul acesta este insa exact ceea ce imi doresc. Oricum nu as vrea sa ma bronzez cu maieu si pantaloni scurti, dar nici nu vreau sa ma impiedice ceva sa ma plimb in voie toata ziua prin minunatele peisaje care ma vor intampina.
Imi amintesc de asemenea senzatia de piele catifelata pe care o lasa si mai ales felul in care ramane pe piele si dupa contactul cu apa. Este rezistenta la apa, ramane pe piele, insa isi schimba textura.
Nu prea imi place mirosul ei, este destul de neplacut, ca de medicament, dar este extrem de eficienta. La inceput am fost un pic sceptica, pentru ca in ciuda faptului ca am constientizat ca iubitului meu i s-ar potrivi o crema cu un factor de protectie mai mare, eu totusi am cumparat-o pe cea cu factor 20, insa i s-a potrivit si lui perfect, nu a avut niciun fel de problema.
As recomanda cu toata increderea aceasta crema (sau una cu factor de protectie mai mare, dar oricum gama La Roche Posay Anthelios) in special copiilor, care au pielea sensibila si au nevoie de protectie ultraeficienta.
Pentru anul acesta m-am mai interesat de creme pentru protectie solara de la Avene sau Vichy, insa cu siguranta o voi cumpara tot pe cea de la La Roche. Se gaseste in farmacii, in tuburi de 100 ml si costa in jur de 60 de lei.

sâmbătă, 15 mai 2010

Pila 4 side buffer de la Sephora


Asa cum am mai spus, de la o vreme acord o importanta mai mare ca oricand unghiilor, ingrijirii si aspectului lor. Am redescoperit dupa multa vreme pilele pentru suprafata unghiilor cu 3 sau 4 fete, asa ca am cumparat pachetul de la Sephora cu 3 pile a cate 4 fete. A costat in jor de 20 de lei (3 pile) si sunt extrem de multumita de ele. Este singurul produs Sephora care imi place extraordinar de mult. Aceasta pila si untul de cuticule. Se pare ca ma incanta pe mine linia de produse pentru unghii. Produsele pentru make up marca Sephora nu ma incanta deloc.
Pot sa spun ca face minuni. Rezultatul final sunt niste unghii extrem de lucioase si foarte bine nivelate, iar oja parca aluneca pe ele, este in orice caz simtitor mai usor de aplicat.
Pila este micuta ca dimensiuni si are 4 fete, deci 4 pasi pana la niste unghii lucioase si un aspect extrem de sanatos. Prima parte este si cea mai abraziva si are rolul de a nivela suprafata unghiei. A doua parte lustruieste si sterge rezidurile lasate in urma pilirii unghiei in prima etapa. Aceasta parte a doua se cheama "buff" ceea ce inseamna piele de bivol. Partea a treia poliseaza si cizeleaza unghia, iar partea a patra confera un luciu extraordinar de puternic. Este foarte enervanta etapa a patra pentru unghia la contactul cu pila scartaie intr-un mod neplacut. Dar iata ca rezultatul merita - in poza stateam in fata unui geam, iar acesta se reflecta pe unghie.

Eu folosesc pila o data pe saptamana, dupa baie si dupa curatarea cuticulelor cu instrumente speciale si datorita untului pentru cuticule, iar dupa pilirea suprafetei aplic oja (Opi, desigur). Am observat insa ca si dupa o saptamana, dupa curatarea unghiilor de oja, ele inca mai au foarte multa stralucire, ceea ce mi se pare fantastic.
Sunt extrem de incantata de acest tratament si datorita lui am scapat si de exfolierea neplacuta a unghiilor. Nu port unghiile foarte lungi, pentru ca nu imi plac deloc, iar din cauza formei native a degetelor si unghiilor mele, mi se par ca acestea ar arata hidos daca ar fi prea lungi. Chiar si singura data din viata mea cand mi-am pus unghii false, am insistat pe o lungime "decenta".
Stiu insa si ca parerea multor manichiuriste este ca acest tratament cu 4 pile in una nu face deloc bine unghiilor, ba dimpotriva. Argumentul lor ar fi ca aceasta subtiaza unghia, dar nu sunt deloc de acord, insa cred ca manichiuristele trebuie sa fie impotriva oricaror tratamente care usureaza procesul de ingrijire a unghiilor atat de usor si "la domiciliu". Contraargumentul ar fi acela ca putem doza foarte usor utilizarea primei fete a pilei, care este singura abraziva si care are rolul strict de a nivela suprafata unghiei. In plus, unghia are tendinta naturala de a se regenera, atat pe lungime, cat si pe suprafata, deci efecte numai benefice, pentru ca dam astfel ocazia unghiilor sa se regenereze. Iar din propria experienta, chiar am constatat ca unghiile mele s-au intarit si nu se mai exfoliaza. Iar aspectul este fara niciun dubiu imbunatatit si unghiile sunt mai sanatoase, evitandu-se ingalbenirea neplacuta a lor, tocmai pentru ca le dau ocazia sa se regenereze pe suprafata. Deci, as spune, folositi cu incredere, sau macar experimentati!

luni, 10 mai 2010

10 reguli ca sa traiesti ca mine


Am primit aceasta leapsa de la Andreea si am observat ca de ceva vreme circula printre bloggarite. La inceput priveam acest subiect drept o aroganta, drept "cine esti tu sa dai retete", insa desi in continuare nu mi se pare prea ok formulat, cred ca subiectul cere sa vorbesc despre mine pur si simplu si ceea ce ma caracterizeaza. Insa nu cred nici pe departe ca "traiesc" asa cum ar trebui sau ca sunt un exemplu de urmat. Poate ar trebui sa ne gandim odata si la ce lucruri ne-am reprosa sau care sunt lucrurile care intra la "asa nu". O sa enumar cateva lucruri in felul in care le traiesc eu, fara sa insemne ca acestea intra la "asa da".
1. Iubeste si fa tot ce iti sta in putinta sa fii fericita si sa ai o relatie implinita! Si iata ca nu este o intamplare, nici leapsa in sine, nici primul lucru pe care il spun despre mine, pentru ca astazi implinim 7 ani :)
2. Acorda-ti timp doar pentru tine, indiferent de ce inseamna asta pentru tine! Adica daruieste-ti mici bucurii care sa te faca sa te simti ca te respecti. Eu nu ies cu "fetele", nu am agreat niciodata conceptul acesta. Prietenele mele stiu unde ma gasesc daca au nevoie de mine, stiu ca le sunt alaturi, insa nu ne-am strans efectiv vreodata laolalta intr-un cadru organizat ca sa ne punem pe barfit. Timpul meu cu mine consta in ritualul de ingrijire obligatoriu, timpul petrecut pe net si indiferent ce mai simt nevoia sa fac: sa ascult muzica, sa ma uit la "Neveste disperate" sau sa imi cumpar ceva.
3. Fa miscare! Este un obicei pe care l-am deprins relativ de putin timp dar care ma face sa ma simt implinita si in acelasi timp nemultumita ca nu fac mai mult pentru musculatura mea. Si asta fara sa am vreo scuza. Dar imi place sa merg la munte, sa fac trasee chiar complicate, ador sa merg pe jos desi 99% din cazuri ma aflu pe tocuri la mare inaltime, dar ma descurc. Nu cred ca e ceva ce nu as putea sa fac de pe tocuri, mai ales daca nu mi-ar pasa daca se strica.
4. Informeaza-te! bine! Imi place sa citesc si sa caut informatii despre ceea ce ma intereseaza.
5. Putina doza de negativism nu strica! Este ciudat, pentru ca toata lumea spune sa fii optimist(a), insa mie mi-a placut intotdeauna sa pun mai intai raul inainte, sa nu ma imbat cu apa rece. Cred ca sunt o fire mai pragmatica si foarte foarte categorica, insa am spus intotdeauna ca prefer sa am surprize decat sa mi-o iau direct in pifometru si sa ma intreb "ce m-a lovit". E adevarat ca e chinuitor sa traiesti asa, mai ales cand e vorba de lucruri foarte importante, care conteaza cu adevarat. Tot asta ma face sa fiu si foarte sceptica si sa casc bine ochii la tot ce este in jurul meu.
6. Iesi! Mie de exemplu imi place la nebunie sa merg la cinema sau la restaurant sau sa ma plimb prin mall. Stiu insa atat de multi oameni care nu fac nimic din toate astea, nu fac decat sa mearga la servici si acasa si atat. Si persoane tinere...
7. Nu fi delasatoare, dar nici repezita! Recunosc, de fiecare data cand a fost nevoie sa fac ceva, hai sa zic impus, fie ca este vorba acum, de job sau cand eram mica, de temele pentru scoala tendinta mea era sa ma avat asupra datoriilor respective si sa le termin cat mai repede, sa scap de ele, sa le bifez ca "done". Chestia asta m-a facut in cateva randuri sa par chiar superficiala. Insa intentiile mele erau tocmai de seriozitate, nu mi-a placut niciodata sa aman lucurile pe care le am de facut, sigur nu pe motiv de lene. Vreau sa le fac cat mai repede tocmai pentru a avea ulterior timpul meu pe care sa mi-l organizez cum imi face mie placere.
8. Mergi in vacante! Neaparat, cu tot efortul financiar pe care il presupune chestia asta. Vacanta clar este o sursa mare de cheltuieli, insa pentru sufletul tau merita din plin.
9. Bucura-te de placeri culinare! Eu sunt extrem de gurmanda, ador sa mananc si clar traiesc ca sa mananc si nu invers. Sunt insa perioade cand nu imi refuz absolut nimic si perioade cand imi refuz totul si traiesc doar cu mere sau cu iaurt cu cereale. Si chiar si in aceste conditii ma mir ca silueta mea nu ma face sa sufar. Dar, neaparat daca urmati chestia asta urmati si punctul 3.
10. Fii patimasa! Asta iar, nu stiu cat este de bine, dar asta sunt eu. Am pareri extrem de puternice despre tot si idei pe care nimeni si nimic nu mi le poate scoate din minte si pe care le sustin cu pasiune.
Dar, ei bine, cred ca sunt doar EU!
Predau stafeta mai departe tutror celor care vor sa scrie despre ele.

duminică, 9 mai 2010

Exfoliantul cu portocale de la Bourjois


Obisnuiesc sa folosesc creme exfloiante si/ sau geluri de curatare a tenului cam de 2 ori pe saptamana. Mi-am cumparat Bourjois Scrub Radiance Boosting Face pentru ca am citit o gramada de review-uri pozitive pentru produsele Bourjois pentru ten, inclusiv demachiante, pe care intentionez sa le incerc.
Exfoliantul promite: "Scrub RADIANCE BOOSTING FACE lupta impotriva aspectului obosit si fara viata al tenului, multumita particulelor exfoliante de bambus si pulpei energizante de portocala care sporesc aspectul radiant. Pielea devine moale, ca noua si isi pastreaza luciul natural pentru mult timp."
L-am incercat si pot sa spun ca ma multumeste. Personal, in privinta exfoliantelor, cel mai tare ma tem sa nu imi irite tenul, de aceea intotdeauna le cumpar pe cele care spun ca sunt pentru ten sensibil. Am tenul deshidratat, iar despre acest tip de ten se spune de obicei ca este "subtire", iar eu urasc aspectul de ten oparit (adica cu roseata puternica si foarte iritat; eu il numesc oparit) si de accea sunt destul de exigenta si sceptica cand vine vorba de exfoliere, desi simt nevoia de o curatare mai "profesionala" decat ceea ce poate un demachiant si o lotiune tonica.
Bourjois Scrub Radiance Boosting Face are niste particule foarte foarte fine, dar concentrate, sunt aproape ca nisipul, doar ca mult mai fine. Curata intr-adevar tenul intr-un mod neagresiv si lasa tenul catifelat. Referitor la luminozitatea pe care o promite, nu se compara cu o solutie iluminatoare pentru ten, dar pana la urma nu e efectul principal pe care sa mi-l doresc de la un scrub. Dupa ce folosesc acest produs urmez firul firesc cu lotiune tonica si crema hidratanta, iar aceasta din urma pare mai usor de aplicat, aluneca mai usor pe ten.

sâmbătă, 8 mai 2010

Leapsa de vara


Am primit o noua leapsa de la Sim si de la Clarra: "Spune-mi 7 moduri în care te pregăteşti pentru vară, adicătelea pentru plajă şi pantaloni scurţi şi rochiţe decoltate."
Ei bine e greu, pentru ca ma straduiesc pe cat posibil sa ma ingrijesc tot timpul, indiferent de anotimp, iar persoanele care dau din colt in colt pe timpul verii si isi trateaza celulita doar in apropierea verii mi s-au parut intotdeauna cam false si delasatoare. Adica eu convietuiesc cu mine insami tot timpul, iar iubitul meu de asemenea ma vede tot timpul...iar despre vecinii de plaja sau oamenii de pe strada pe langa care trec prin pantaloni scurti, ei bine parerea lor ma lasa rece. Cel mai important este sa fiu eu cu mine impacata si multumita ca fac cat imi sta in putinta pentru mine si pentru felul in care ma fac sa ma simt.
Sunt insa cateva lucruri in materie de ingrijire personala pe care, intr-adevar le pot face mai mult vara. Voi enumera 7 lucruri si le voi specifica pe cele care sunt mai "de vara":
1. Imi hidratez bine pielea - dar asta nu exclusiv vara si nici macar intr-o mai mare masura vara. Folosesc o crema foarte hidratanta pentru tenul meu deshidratat si de asemenea, crema hidratanta pentru corp - de 2 ori pe saptamana. Da, stiu ca ar trebui zilnic, dar nu ma simt in stare dupa fiecare mic dus sa aplic crema pe tot corpul...rezultatele oricum ma multumesc. Este adevarat ca atunci cand sunt in concediu la mare, dupa expunerea la soare aplic zilnic crema de corp, dar hei, in concediu imi permit.
2. Folosesc crema anticelulitica - de obicei Elmiplant Cellulight - obligatoriu tot timpul anului.

3. Incerc sa fac un minim de miscare pentru intretinere si pierdere de calorii. Mi-ar placea sa merg la sala sa trag de fiare (atentie! nu aerobic, ci forta), dar inca nu m-am mobilizat. Ma dau acasa pe stepper, fac abdomene si folosesc un mic aparat de rezistenta pentru picioare. La servici urc adesea scarile (8 etaje). Am incercat intr-o perioada sa alerg, insa am astm si nu ma incanta deloc alergatul...Lucrurile astea le fac de asemenea, tot restul anului.
4. Pana acum ceva vreme ma hidratam doar cu Pepsi. De ceva vreme am trecut pe Pepsi Max si, si mai recent am inceput sa beau foarte multa apa minerala. Nu am renuntat de tot la Pepsi, dar apa este benefica si orice plus de hidratare, nu? Stiu ca ideal ar fi sa beau lichide neacidulate, dar clar nu pot. Apa plata este oribila si amara si nu tine de sete deloc. This is me.
5. Este adevarat ca vara incerc sa mananc mai multe fructe si legume, mai ales salate. Ador salatele si rosiile si ardeii vara. Cat despre fructe, mananc de fapt aceleasi fructe ca tot restul anului: kiwi, mango, ananas, mere. Astept cu interes pepenele rosu.
6. Am incercat sa reduc fast foodul la o singura data pe saptamana si asta excluzand Mac, KFC si rezumandu-ma la o saorma (doar Dristor kebab). Intr-o perioada mancam mult mai des si fast food si pizza. Uneori ma si mir ca arat asa la cat de mult mananc si cate prostii. Oricum la inceputul anului (de revelion) mi-am promis ca anul acesta ajung la 47 de kilograme, asa cum ma simteam eu cel mai bine. Pana acum am scazut de la 53 la 50 si se pare ca e foarte greu sa mai slabesc, in conditiile in care nu fac eforturi infernale sau infometare pentru asta. Oricum mi s-au mai subtiat picioarele si abdomentul si-a mai revenit.
7. In concediu, cand stau la plaja, am inceput sa folosesc crema de protectie solara cu factor 15. De obicei nu foloseam, pentru ca nu ma mai bronzam deloc. Si oricum ma bronzam greu si fara sa ma ard (influentele mele mediteraneene...). De anul trecut folosesc insa crema cu factor de protectie pentru ca mi-e frica de efectele soarelui - cele care nu se vad si cele care actioneaza in timp...
Predau mai departe leapsa catre Ramona, Andreea si Bianca.

duminică, 2 mai 2010

Make up cu auriu si negru

Si pentru ca ma perfectionez in make up (my own make up doar), am inceput sa ma gandesc la combinatii de culori. Pana acum combinam doar nuante apropiate, si ca tonalitate si ca intensitate (cel mult combinam albastru inchis cu mov pruna si eram foarte multumita de rezultat). Inca nu reusesc sa "blenduiesc" mai mult de 3 culori pentru ca nu imi incap pe pleoapa mai multe, asta in conditiile in care zona imediat de sub sprancene este tabu si in niciun caz nu va fi atinsa cu vreo pensula sau aplicator cu culoare pe el.

De ceva vreme mi-a suras o combinatie care stiu ca este la moda, si anume auriu cu diferite tonuri de negru. Negrul il ador pe pleoape si deja il folosesc destul de des, am in arsenal vreo 5 "nuante" de negru in diferite texturi si intensitati, dar nu aveam un auriu care sa ma multumeasca, asa ca am pornit la cumparaturi. Dintre fardurile disponibile la Sephora, cel mai mult mi-a placut auriul de la Rainbow, desi mai primisem candva niste farduri de la Rainbow despre care nu am avut o parere prea buna, nu imi placea nici textura lor, mi se pareau "slabe", fara intensitate, si nici nu mi se pareau ca rezista eroic pe pleoapa. Dar pana la urma mi l-am cumparat, pentru ca cred cu tarie in principiul conform caruia 80% din calitatea unui fard sta in felul in care este aplicat/ intins si restul pana la 100% tine de compozitia sa. De asemenea, sunt perfect constienta ca atunci cand realizam combinatii de culoare pe pleoape, inevitabil ne concentram mai mult asupra intinderii acestora pe pleoape, fata de moemntele in care ne propunem sa folosim o singura nuanta.
Si, ei bine le-am combinat, am fost multumita de ceea ce a iesit si a fost si un machiaj rezistent, a supravietuit onorabil circa 10 ore, iar culorile nu s-au amestecat intr-un mod neplacut din care sa nu mai intelegi nimic. Ba chiar seara, cand am ajuns acasa, nepotelul meu de 5 ani a remarcat "ai 2 culori la ochi. Iti sta bine". Pfiuuu, m-am linistit, la 5 ani barbatii inca nu mint, nu-i asa?
Am vrut chiar sa postez o poza cu mine cu acest machiaj, mi-am facut poza dar nu mi s-a parut prea reusita, asa ca am renuntat la ea, dar promit sa revin cu o poza cu acelasi machiaj. De fapt cu unul din ce in ce mai reusit.

sâmbătă, 1 mai 2010

Scott Barnes Make up Artist


Am inceput sa urmaresc tutoriale de make up pe Youtube, pentru ca desi sunt multumita cu ce imi pot fauri pe propriul ten, cu siguranta intotdeauna este loc de mult mai bine. Urmaresc tutoriale basics despre aplicarea cremei de fata, a fondului ten sau a blushului pana la chestii foarte sofisticate cum ar fi smokey eyes sau blending-ul in general.
L-am descoperit astfel pe Scott Barnes care are cateva tutoriale si sfaturi extrem de utile. Este make-up artistul lui Jennifer Lopez si are si o linie proprie de cosmetice. Modelul pe care l-a folosit pentru tutoriale este de asemenea, o blonda foarte frumoasa.
Scott este absolut adorabil si forte talentat si haios pe alocuri.
Adevarul este ca sunt placut impresionata de ceea ce ofera internetul in zilele noastre si cate chestii utile pentru orice femeie se pot gasi. In conditiile astea, cunosc cateva femei care nu au absolut nicio scuza. Nici eu nu as fi crezut acum cativa ani (putini) ca voi deveni atat de addicted. Acum nu ma vad o zi stand departe de tastatura sau macar de internetul pe telefon.