duminică, 26 iunie 2011

Lentilele de contact transparente

Asa cum va spuneam, am renuntat la lentilele albastre din plictiseala. Le-am purtat mai bine de 3 ani...La inceput mi le-am dorit pentru ca imi placea nuanta lor de albastru, asta fara a fi tanjit vreodata dupa ochi nativ albastri. Cu timpul am devenit dependenta de lentile, desi admit ca ochelarii de vedere sunt mult mai comozi din toate punctele de vedere, nu neaparat ca wearing, dar ca si ingrijire. In toti acesti ani mi-am perfectionat si tehnica de make up si m-am preocupat mai mult decat in orice alta perioada a vietii mele de beauty, si astfel, am spus ca desi m-am plictisit de lentilele albastre, nu renunt totusi la lentile pentru vedere, pentru ca machiajul s-ar vedea altfel prin ochelari.

Am ales tot lentile Bausch and Lomb, cu concentratie mare de apa si cu purtare de o luna. Se gasesc in cutii de cate 6 lentile, fiecare lentila cu purtare de 30 de zile. Dar eu a trebuit sa imi cumpar 2 cutii in acelasi timp, pentru ca am dioptrii diferite la fiecare ochi: -2.5 si -3. Imi vor ajunge pentru 6 luni.
La prima purtare am fost foarte uimita sa constat ca sunt muuuult muuult mai moi decat cele colorate si chiar nu se simt deloc pe ochi. Pot sa spun ca cele colorate erau de-a dreptul aspre, prin comparatie cu acestea, desi le tolerez foarte bine si pe acelea, nu am nicio problema. M-am mirat foarte tare ca doamna de la Optiplaza nu mi-a acceptat comanda de lentile transparente fara proba, dupa ce deja ii spusesem ca am purtat colorate, ani de zile. M-a obligat sa le probez, asta desi eram in perioada cand imi puneam picaturi in ochi si i-am spus ca fac conjunctivite des. Mi-a desigilat o lentila, special pentru mine, ceea ce a adunat multe puncte in contul Optiplaza. Acum chiar nu inteleg de ce m-a obligat sa le probez, din moment ce sunt mult mai ok decat cele colorate.

De asemenea, din punct de vedere al acuitatii vizuale, cele transparente sunt mult mai ok, pentru ca au o suprafata mai mare pentru "vedere", exact ca si ochiul uman. La cele colorate, suprafata pentru vedere era cerculetul mic din centru, corespunzator pupilei. Restul era partea colorata, iar la trecerile de la intuneric la lumina, cand se dilata pupila, claritatea vederii scade, pana la adaptarea in noul mediu de lumina.
Pentru ca stiu ca multa lume o sa ma intrebe de pret, promit sa ma interesez de pretul lor standard. Eu am dat pe ambele cutii circa 180 de lei (parca), asta in conditiile in care mi s-a cumulat reducerea datorata cardului Optiplaza cu oferta lor de nustiucatlasuta reducere in luna respectiva.
Recomand lentilele de contact, fie colorate, fie doar pentru corectarea vederii, sunt o inventie medicala minunata, dar neaparat cu control oftalmologic in prealabil si recomandare, neaparat cu proba inainte, neaparat fara a se depasi timpul lor de purtare si cel mai important lucru, o igiena impecabila. Eu inainte sa mi le pun la ochi sau cand mi le dau jos si le curat, ma spal cu sapun dezinfectant si ma sterg pe servetele, niciodata pe prosop.
Nu am renuntat desigur la lentilele colorate, o sa le alternez cu cele transparente, dar momentan ma bucur de acestea, si fara nicio alta problema cu ochii, momentan.

vineri, 3 iunie 2011

Some kind of naked make up

De obicei imi asortez machiajul ochilor cu culoarea outfitului din partea de sus, sau in cazul unui outfit neutru cu culoarea unui mic accesoriu discret. Stiu, e interpretabil daca e ok asa sau nu.
Ma apuca uneori dorul de machiaje in culori neutre, atunci cand ma satur pe saptamana respectiva de albastreli, lila, griuri sau alte culori "uzuale".
Ieri mi-am propus un machiaj "mai neutru", atentie, nu neaparat discret, dar in culori neutre si am fost multumita de ce a iesit, inclusiv ca multa lume mi-a observat machiajul. Sunt sigura ca si voi cunoasteti senzatia.
Am fost asa:

Si am folosit:
Pentru ten:
- Avon Solutions Plus Total Radiance - pe post de prehidratare
- Sephora Smoothing Primer
- fond de ten Bourjois Healthy Mix Serum nuanta 53 Light Beige - absolut excelent, nu ma asteptam vreodata sa imi placa asa ceva
- concelear Max Factor Mastertouch nuanta 303 Ivory
- pudra Sephora Matifying Compact Powder
- bronzer Guerlain Terracotta nuanta 01 Light - pe post de blush
- perle iluminatoare Avon

Pentru ochi:
- Too Faced Shadow Insurance
- 2 nuante din paleta Avon Neutral Tones
- Chanel eyeshadow Cinnamon
- cream eyeliner Elf
- creion Lancome Khol waterproof
- mascara Maybelline Colosal
- kit-ul pentru sprancene Benefit Brow Zings
Pentru buze:
- balsam Yes to Carrots
- contur MAC nuanta Oak
- un ruj nude de la Avon, dar nu scrie pe el nuanta

Si da, am renuntat temporar la lentilele albastre in favoarea lentilelor transparente. Ma plictisisem de ochii albastri, dar sigur voi reveni la un moment dat la ele. Daca doriti sa va vorbesc despre noile lentile, spuneti-mi, diferente in purtare sunt intre acestea si cele colorate, si inca destul de mari.