sâmbătă, 29 octombrie 2011

Am fost in Torino


Uff, si inca ma aflu sub euforia calatoriei. A fost absolut minunat. Nu credeam ca Italia este intr-adevar aparte...Chiar nu ma asteptam sa imi placa ataaaat de mult.
Aceasta este imaginea pe care o vedeam de la balconul hotelului unde am stat:

Cat despre eleganta si distinctia italienilor...nu este un mit. M-a impresionat foarte tare eleganta fireasca a femeilor si in egala masura a barbatilor. Dar totul se explica. Noi romanii, nu vom ajunge niciodata sa avem industria lor de fashion si incaltaminte. Ei pur si simplu au fost educati asa si au distinctia in sange. Am vazut "mamai" foarte elegante in restaurante si cu dantura completa si cu haine de o stofa desavarsita pe ele si femei care isi purtau eleganta foarte firesc si cu o naturalete desavarsita.
La noi, de exemplu, femeile foarte elegante sunt de 2 feluri: ori toape parvenite ori femei super intepate la care se vede ca s-au straduit din rasputeri sa arate intr-un fel si au grija sa observe toata lumea acest lucru. Italienii isi poarta eleganta altfel, extrem de natural. In cinci zile de calatorie am vazut pe strada mai multe genti Vuitton decat am vazut in toata viata mea in poze. Si foarte multe fake-uri, e adevarat, dar si multe multe genti reale purtate cu naturalete si distinctie. Nici nu mi-am imaginat vreodata ca gentile Vuitton pot fi atat de ok si deloc ostentative. Dar vad ca depinde exclusiv de posesoarele lor.

Au extrem de multe brand-uri si magazine proprii, locale, fara prezenta internationala, dar foarte accesibile lor si mai ales cu traditie de zeci de ani, tocmai traditia care i-a educat in acest fel.
Nu am vazut femei cu geaca de fas (am eu o obsesie impotriva gecilor de fas si nu am purtat asa ceva nici cand eram mica). Sigur nu am vazut femei cu geaca de fas si geanta de vinilin si cu cizme cu tocul cui, fara flecuri si cu botul ascutit si cu hanorac pe dedesubt.
Cat despre make up, am observat la fiecare pas machiaje nu extraordinar de elaorate, ba chiar in farduri de o singura nuanta, dar la fel de neostentativ ca si imbracamintea si purtate foarte firesc si natural, iar coafuri intotdeauna impecabile.

Am avut o strabatere in fata vitrinei:

si a vitrinei:

Si desigur ca m-am rasfatat cu un pic de:

Ma intreb oare capitala elegantei Milano, cum o fi, daca Torino m-a impresionat atat de mult...

joi, 6 octombrie 2011

Demachiantul bifazic pentru ochi de la Farmec


Da, stiu, cat de multe fane are, stiu ca este ok formulat si mai ales stiu discutia aceea care ma scoate din sarite cu sprijinirea brandurilor romanesti. Ok. MIE nu imi place acest demachiant si va explic.
Mi se pare normal ca in review-ul unui produs sa fac comparatie cu alte produse similare, atata timp cat nu este primul produs cu acea destinatie pe care il folosesc.
Demachiantul bifazic de la Farmec nu se compara cu demachiantul bifazic Sephora, care este preferatul meu, chiar daca are pretul de 5 ori si ceva mai mare. Nu se compara nici macar cu demachiantul bifazic de la Balea, cu pret apropiat si infinit mai bun.
Nu imi place ca nu este suficient de gras, precum cel de la Sephora, urasc ca este instabil si in mai putin de 2 secunde se dezomogenizeaza. Practic de abia am timp sa il aplic pe discheta demachianta de cand il scutur si pana il aplic efectiv. Si nu imi place deloc ambalajul si mai ales orificiul prin care iese produsul. Daca ma chinui sa am grija sa pun cat trebuie pe discheta, el oricum curge la vale. Apoi, cand il tin astupat cu degetul, ca sa il scutur (foarte des si foarte temeinic, pentru ca de, se descompune rapid), cand iau degetul tasneste de parca ar fi efervescent. La intrecere cu oricare dintre demachiantele preferate de care va spuneam mai sus, o cantitate similara din fiecare produs, acest demachiant de la Farmec sterge cel mai putin eficient negreala de la mascara si dermatograf. In prima faza o intinde pe toata pleoapa.
Fara nicio urma de regret voi alege demachiantul de la Sephora, de peste 5 ori mai scump, iar in perioade de limitari bugetare grave, demachiantul de la Balea, second best.

luni, 3 octombrie 2011

Maybelline Falsies Volum Express


Dupa o postare despre o mascara extraordinara, urmeaza inca o postare, tot despre o mascara Maybelline - Falsies Volum Express.
Este ok, clar e o mascara de calitate, insa nu stiu daca se poate sa existe vreo mascara indiferent de brand care sa egeleze Colossal Cat Eyes sau One by One.
M-am bucurat de aceasta mascara ca este waterproof si cred ca este necesar sa bifez ca am si o mascara waterproof, iar in prezent nu aveam vreuna. Mi se pare ca incarca un pic prea tare genele si apoi trebuie sa imi dau silinta sa le dezlipesc, ceea ce nu se intampla nici pe departe la mascarele mai sus amintite. Dupa ce ma chinui sa le separ, genele arata frumos, dar nu le-as caracteriza prin Falsies Volum, iar Express chiar nu e cazul din moment ce consum timp suplimentar la aplicare.
Cel mai mare minus pe care il atribui insa acestei mascare este ca dupa circa 7-8 ore de la aplicare pateaza urat zona de sub sprancene. Da, stiu ca am pleoapele de asa natura incat varful genelor mai ales alungite de mascara sa imi atinga acea zona, mai ales cand ma uit de jos, insa atata timp cat exista alternative de mascara care nu fac asta, as avea pretentia ca nici aceasta sa nu o faca.
Dupa terminarea sau expirarea tubului nu voi cumpara altul, ci in materie de waterproof ma voi reprofila.

sâmbătă, 1 octombrie 2011

The very best mascara - Colossal Cat Eyes


Dupa succesul mascarei Maybelline Colossal, succes de care este plina blogosfera, si mai ales din propria mea experienta foarte placuta cu aceasta mascara, am fost tare curioasa sa incerc si varianta Cat Eyes. O dovada in plus de cat de exceptionale sunt mascarele Maybelline, dupa cum am sustinut aici, aici si aici.
De obicei, cand aud in reclamele la mascara "efect de gene false" imi vine sa urlu. Da, efect de gene flase doar daca esti atat de inzestrata de la natura sau daca chiar porti gene false. Cu toate astea, cand am incercat prima data Maybelline Colossal Cat Eyes am spus "Oau, parca mi-as fi pus gene false". Este de departe cea mai grozava mascara pe care am intalnit-o, si stiu ca am mai spus asta si cand am incercat One by One de exemplu...dar pana acum chiar nu am mai intalnit o asemenea mascara. Periuta ofera destul de mult produs la o aplicare, incat sa incarce suficient de frumos si bogat genele, dar fara sa le lipeasca. Sunt perfect separate si ferme. Imi plac mascarele care intaresc genele si le fac ferme. Dureaza foarte mult timp pe gene, nu pateaza zona de sub sprancene si nu se faramiteaza. Este absolut cea mai buna inventie.
Maybelline face parte din grupul L'Oreal, iar nu sunt deloc un fan al lor, ba chiar dimpotriva, dar aceasta mascara pot sa spun ca umileste de departe mascarele Lancome sau Dior. Sper ca cei de la Maybelline sa nu scoata vreodata din piata sau sa schimbe formula la aceasta mascara, atata timp cat traiesc.