marți, 21 februarie 2012

Colectia mea de glossuri

Nu mai scrisesem de atata timp pe blog, incat am si uitat de perioada in care am fost obsedata de glossuri. Am avut vreo 2-3 saptamani in care am achizitionat o gramada de produse pentru buze, mai ales glossuri, dar si stickuri tratament pentru hidratare. Numai asta visam zi si noapte, bine ca am scapat de obsesie.


In poza de mai sus sunt numai glossurile achizitionate recent, in perioada obsesiva.
1. Glossurile MAC Dazzleglass, unul transparent, Snow si unul maroniu. Cred ca sunt preferatele mele, desi au un imens minus - mirosul/ gustul. Nu am intalnit ceva mai ingrozitor. Atat de rau, incat uneori imi vine sa ma dau cu el, mai ales cand sunt la birou, dar cand ma gandesc la ce voi avea de indurat, ma apuca repulsia. De ce s-or fi chinuit sa ii adauge parfum, cand era mult mai simplu sa nu o faca? Si de ce in concentratie uriasa?
In rest imi place, mai ales ca si consistenta, se aplica uniform si lasa un luciu foarte frumos, dar destul de puternic. Si imi place si ca rezista. La un pahar de apa, rezista chiar excelent.
2. Estee Lauder High Gloss, nuanta Golden Goddess l-am luat de la Sephora in perioada reducerilor, cu circa 70 de lei. Imi place foarte mult nuanta, dar cam atat. In niciun caz nu isi merita banii. Nu se aplica deloc uniform, ca mai toate glossurile tip tub, cu acest sistem total nepotrivit. Am incercat sa il aplic si cu pensula, dar cu nimic mai bine. Nu imi place nici consistenta lui si aspectul pe care il ofera buzelor, tip ud. Consider ca nu merita nici macar pretul pe care l-am platit eu, daramite full price.
3. Deborah EuphoricShine il am de la Unica (parca). E destul de ok, nimic iesti din comun, noroc ca nuanta este discreta, adica nu este foarte intensa pe buze, pentru ca altfel nu mi s-ar fi potrivit. Nici "luciul" nu are o intensitate foarte buna, e ok pe post de produs discret.
4. Calvin Klein gloss imi place mult. Ca si aspect, nu chiar cat MAC, dar nici nu am ce sa ii reprosez. Nuanta pe care o am este un auriu, care face buzele usor nude. Imi place ca si consistenta.
5. L'Oreal Glam Shine l-m primit cu generozitate de la makeuponline.ro pentru testare. Nuanta nu mi se potriveste, dar pana la urma nu asta conteaza in testing a product. Imi place mult ca si consistenta. Adera foarte bine pe buze si are un aspect foarte frumos. Are particule sclipicioase care ofera un luciu placut. Datorita felului in care adera, are si o rezistenta foarte buna.
6. NYX Gloss si acesta imi place foarte mult, e aproape ca un ruj lichid - foarte consistent si cu o putere buna de acoperire, deci o nuanta destul de intensa pe buze.
7. Oriflame Gloss Booster este oribil, nu face nimic. Stiu ca am ales nuanta invisible pear, dar nu ofera nici macar un luciu cat de discret, ci doar aspect de buze ude.


Pentru protectia buzelor si impotriva aspectului crapat, in ciuda vremii oribile pe care am trait-o, am folosit Avene Cold Cream (cum naiba gasesc eu numai produsele tip tub pentru buze) si Dr. Organic cu Vitamina E. Cel din urma imi place enorm de mult. Emoliaza buzele excelent si le mentine moi. Cel de la Avene desi in tub este ca un gel, pe buze capata un aspect prea lichid si parca nu are puterea de a patrunde si oferi o hidratare chiar excelenta buzelor.

sâmbătă, 18 februarie 2012

Joico Silk Result Thermal Smoother

In ultima vreme nu mi-am mai cumparat foarte multe cosmeticale, dar am investit mult in produse pentru par sau unghii, incat am subiecte pentru review-uri cel putin pentru jumatate de an :)
De cateva luni am inceput sa folosesc placa pentru par, pentru ca pana acum nu am gasit nimic mai eficient si care sa pot folosi de una singura pentru a-mi face parul sa arate satisfacator fara mainile unui profesionist.
Am inceput desigur sa folosesc tot felul de solutii nu exclusiv dedicate protejarii parului supus la tratamente atat de termice, de 2 ori pe saptamana, ci mai degraba produse de tipul "damage hair". Din punctul asta de vedere, piata de supermarchet dedicata tratamentelor de par este foarte foarte saraca.


M-am orientat deci catre produsul de la Joico, pentru ca absolut toata lumea din jurul meu care a folosit tot felul de marci profesionale de ingrijire a parului a declarat cu convingere ca Joico este cea mai buna marca.
Am ales de pe carespot.ro produsul Joico Silk Result Thermal Smoother, a costat 43 lei, 150 ml.
Nu ma asteptam la rezultate "oau!" de la un produs care teoretic nu trebuia sa faca nimic vizibil, dar macar sa imi mentina aspectul parului asa cum era, in conditiile in care il supun la placa de 2 ori pe saptamana, la temperatura medie a placii.
Cu toate astea, imi place la nebunie, este un produs foarte bun si care are o gramada de efecte pozitive pe parul meu. Am observat ca mi-a ingrosat firul de par, sau cel putin aceasta este senzatia. Parul meu a devenit mai aspru, in conditiile in care il am incredibil de fin si subtire, motiv pentru care il si pierd in cantitati industriale la fiecare spalat pe cap si este si ingrozitor de greu de coafat, pentru ca nu sta nicicum. Nu numai ca protejeaza parul, ceea ce nu pot decat sa observ folosindu-l impreuna cu placa si constatand ca parul meu ramane lucios, nu tern, nu tocit sau complet deshidratat, dar imi place foarte mult textura pe care o ofera, iar faptul de a deveni mai aspru mi-l ajuta si sa se aseze mai bine, iar la uscarea completa arata foarte frumos texturat.
Il aplic dupa zvantarea parului, inainte de utilizarea placii, incerc sa sprayez uniform pe toata suprafata parului si sub suvitele de deasupra. Sunt multumita ca nu se consuma usor deloc.
Ce e drept, nu imi pot inchipui cum s-ar comporta pe un par deja aspru. Eu imi doream ceva care sa imi intareasca parul fara a-l usca si e cel din urma produs care mi-am inchipuit ca va face asta.
Nu stiu daca e doar un efect placebo, pentru ca am ajuns sa ador acest produs, sau daca nu cumva e din cauza altor produse noi pe care le folosesc sau chiar si a altor factori de natura hormonala, dar coincidenta sau nu, de cand il folosesc nu mi se mai ingrasa parul atat de mult ca inainte. Ceea ce vreau sa subliniez este ca sigur sigur nu contribuie la ingrasarea parului ca alte produse tratament sau de styling. Sigur, nu pot sa bag mana in foc nici ca dimpotriva.